6 boekentips om de zomer mee door te komen

Jaaa, de zomer en zomervakantie staan bijna voor de deur. En dan lopen we ook gelijk tegen het volgende probleem aan. Want welke boeken ga je dit jaar op vakantie of tijdens de vakantie lezen? Daar wil ik je graag bij helpen. Daarom in deze blog 6 boekentips om de zomer mee door te komen!

6 boekentips om de zomer mee door te komen

Ooh jongens… De lente en zomer zijn by far mijn favoriete seizoenen. Ik zit dan, zodra de temperaturen het toelaten, buiten in het zonnetje. En dan uiteraard het liefst met een goed boek. En wat voor soort boek.. Dat kan nog wel verschillen. De ene keer is het een fijne feelgood maar ik kan ook zin hebben in een boek waaruit ik iets kan ‘leren’ terwijl de zon zijn werk doet. Ik denk dan ook wel dat ik een aardig gevarieerde lijst met boeken om deze zomer mee door te komen.

Bij alle boeken heb ik een linkje geplaatst zodat je hem gelijkt kunt aanschaffen. Deze linkjes zijn affiliate links wat inhoudt dat zodra je het product via deze link koopt ik er een klein percentage van ontvangt. En het mooiste is; jij merkt hier niks van want aan de prijs van het boek verandert niks. Een win – win zou ik zeggen. So… Let’s go!

 

Boek 1: Beter op reis – Viora Rebergen en Joost van Willigenburg

beter op reis viora en joost van Willigenburg

Dat kanker roet in het leven kan gooien dat is ons inmiddels in vele gevallen allemaal wel bekend. Maar dat Kanker ook meer en een nieuwe kijk op het leven kan brengen is iets dat Viora en Joost heel goed kunnen vertellen. Zij nemen je in dit boek mee door een moeilijke tijd vanwege de acute lymfatische leukemie van Viora maar ook in de gedachtegangen tijdens dit proces en de periode daarna. Het is misschien een iets zwaarder onderwerp voor op het strand maar daarnaast niet minder waardevol om te lezen. Een mooi, eerlijk en open boek die ik je zeker kan aanraden!

Schaf hier Beter op reis van Voira en Joost aan.

Lees hier mijn recensie over Beter op Reis 

Boek 2: Flessenpost – Chantal Claassen

flessenpost Chantal claassen

Een heeeeel ander soort boek maar eentje die helemaal perfect zou passen op een zonnige dag is Flessenpost. Deze heb ik laatst zelf uitgelezen en ik kreeg er he-le-maal de zomervibes van. Dit boek speelt zich (deels) af op het strand is daarom wat mij betreft het ultieme boek voor de vakantie! Of als je alvast in de zomer/vakantie stemming wilt komen. Daar helpen Chantal (de auteur) en Chloe je wel bij.

Schaf hier het boek aan!

Lees hier mijn recensie over Flessenpost.

Boek 3: De Laatste Halte – Casey McQuiston 

De laatste halte Casey McQuiston

Ben je misschien iets meer op zoek naar een boek waar je helemaal ingezogen wordt? Een boek dat je helemaal meetrekt in een ander tijdperk maar dit laat overvloeien in het heden en een beetje fantasie? Dan is De Laatste Halte hét boek waar jij de zomer mee door kunt komen. Het mooie is…. Iedere keer als ik nu zelf in een metro of tram zit moet ik aan dit boek denken;p. Dus hij neemt je zeker mee!

Schaf hier De Laatste Halte aan!

Lees hier mijn recensie over De Laatste Halte.

Boek 4: Vaarwel Roscoe – Céla van Gastel 

vaarwel roscoe

Dat dingen niet altijd zo zijn als ze lijken dat blijkt wel uit het boek Vaarwel Roscoe van Céla van Gastel. Wat een boek! Als je opzoek bent naar een diepgaander boek, eentje dat je aan het denken zet en tegelijkertijd helemaal meeneemt in de gedachtegangen, het verdriet en onbegrip van de personages…. Dan is dit boek die je deze zomer zeker niet mag overslaan!

Schaf hier Vaarwel Roscoe aan.

Lees hier mijn recensie over Vaarwel Roscoe!

Boek 5: Verleidelijk lekker – Madeleine Kerseboom

Boeken, recensie, verleidelijk lekker, madelein kerseboom

Ben je opzoek naar een boek met een luchtig tintje, veel (mogelijke) herkenbaarheid en levent geschreven? Dan kan ik je Verleidelijk lekker van Madeleine Kerseboom van harte aanraden. Ik heb dit boek met groot plezier gelezen en had een zwak voor de hoofdpersonage Ilse. Echt. Heerlijk boek en goed te doen tijdens de (hopelijk) mooie zomerse dagen!

Schaf hier Verleidelijk lekker aan. 

Lees hier mijn recensie over Verleidelijk lekker.

Boek 6: Human Design – Guido Wernink en Sarah Leers

human design

Dan wil ik dit lijstje afsluiten met een boek uit de categorie zelfontwikkeling. Ik heb in het afgelopen half jaar kennis mogen maken met Human Design en na het lezen van dit boek kan ik het iedereen aanraden. Dit is een fijn Nederlands boek waarin je rustig de wereld van Human Design kan binnenstappen. Er wordt duidelijk uitgelegd wat Human Design inhoudt, wat je er mee zou kunnen en hoe jouw chart in de basis is opgebouwd. En ik kan je vertellen; dit is helemaal niet zo spiritueel als dat het lijkt maar gek genoeg is Human Design wel een van de eerste dingen waar ik echt iets uit kan halen en waarvan ik dingen echt herken. Super interessant om hier tijdens de zomerse dagen in te duiken! 

Schaf hier Human Design aan. 

Dit waren mijn boekentips om de zomer mee door te komen! Ik hoop dat jij hier misschien een tof boek uit kan halen! Ik ben ook heel benieuwd welk(e) boek(en) je misschien wel gaat proberen of die je al gelezen hebt en wat jij ervan vond!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.