Recensie: Façade – Esther Verhoef

Ik had weer even zin in iets anders. Na een aantal iets wat ‘zoetsappige’ maar wel hele leuke romance/young/new adults te hebben gelezen was ik ook wel toe aan even iets anders. En laat ik nu net een paar weken een nieuwe van Esther Verhoef hebben aangeschaft… Hoogste tijd om daar meer over te vertellen!Façade Esther verhoef

Ik moet je wel even bekennen… Ik en thrillers is eigenlijk geen combinatie. En helemaal niet voor het slapen gaan. Dus ik vraag me dan ook nog steeds (ook ná het lezen van dit boek) hardop af wat de reden was dat ik juist dit boek in Zwolle kocht. Maar goed, ik had zin in wat anders dus besloot er in te beginnen. Al… Stiekem was ik er in Zwolle al in begonnen, maar ik besloot ook gewoon he-le-maal opnieuw te beginnen. En dat heb ik geweten…

Waar Façade van Esther Verhoef over gaat

“Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn.”

Façade was er eentje waar ik doorheen vloog

En onbewust heel hard. Want ik had hem binnen een week uit. En als je mij inmiddels een beetje kent dat weet je dat ik gemiddeld een kleine twee weken over één boek doe. Maar het feit dat ik er doorheen vloog beschouw ik als een goed teken. 

En dat was het ook. Want ik zat er helemaal in en het boek of nee het verhaal liet me op het puntje van mijn stoel zitten. Want jeetje jongens… Iedere keer dacht ik dat ik het verhaal doorhad en dan gebeurde er weer wat anders. En de gedachtegangen die je door het boek heen volgt; écht bizar. En de hoofdpersoon Iris… Die dat allemaal heeft mee moeten maken. En de haren die aan de ene kant rechtovereind gaan staan door misha maar die je ook wel weer een dubbel gevoel geeft. Zo diep.

Ik moest hem dan (tot een grote fout uiteraard) niet lezen voor het slapen gaan, maar ja.. Wanneer lees ik het liefst? Jeps, voor het slapen gaan. Je kan je misschien wel voorstellen dat dit boek de nodige kriebels en hersenspinsels (vooral ‘s nachts als ik bijv iets hoorde kraken of tikken;p) heeft veroorzaakt. 

Maar echt; als je opzoek bent naar een goede thriller die onder je huid gaat zitten en je zelf bezig houdt op momenten dat hij je niet bezig moet houden… Dan is Façade van Esther Verhoef zeker een aanrader om als je next read te beschouwen!

Schaf hier Façade van Esther Verhoef aan.

Heb jij al eens iets van Esther Verhoef gelezen?

De link hier boven is een affiliate link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.