Recensie: Het kan ook nooit normaal – Lieke Hester

Ik deed weer een uitstapje. Een uitstapje naar een wereld waar ik geen weet van heb. De politie wereld. Want ik las het eerste boek van Lieke Hester ‘Het kan ook nooit normaal’. Een boek over haar leven als politieagente in Amsterdam. Ik kan je alvast verklappen; het was een feestje. het kan ook nooit normaal lieke hester

Ik zag dit boek laatst bij verschillende mensen voorbij komen en omdat ik nieuwsgierig en makkelijk influencebaar ben heb ik hem vlak daarna besteld. En nee, ik heb daar dus zeker geen spijt van!

Waar ‘Het kan ook nooit normaal’ van Lieke Hester over gaat

“De bekendste politieagent van Nederland geeft een unieke kijk achter de schermen.

Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.

Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.”

Wat ik van ‘Het kan ook nooit normaal’ van Lieke Hester vond

Zoals ik hierboven ook al even aangeef; ik vond het een feestje om te lezen. Met hier en daar wat rillingen aan vieze gebeurtenissen en een brok weg moeten slikken qua heftigheid. Want het blijkt dat ook dat er bij hoort… Maar bovenal ga je gewoon heel simpel mee met Lieke en haar collega’s tijdens een dienst bij de politie in Amsterdam. 

Dit is echt zo’n boek dat je letterlijk een inkijkje geeft in een bepaald beroep waar je anders niet zo snel bij stil staat. Daarnaast worden de mindere en juist mooiere kanten er ook mooi in uitgelicht en dat gaat allemaal samen met een Amsterdams sausje. 

Lieke heeft dit heel fijn en beeldend weten te beschrijven waardoor je er echt doorheen vliegt. Je voelt de hectiek bij sommige meldingen, de boosheid of het verdriet dat weer andere dingen met zich mee brengen. Het is open en eerlijk en gewoon heel erg reëel.

Ja, ik ben enthousiast! Dus als je nu opzoek bent naar een lekker fijn uitstapje met een kleine maar zeer waardevolle eyeopener… Dan is ‘Het kan ook nooit normaal’ zeker een goeie als je next read!

Schaf hier ‘Het kan ook nooit normaal van Lieke Hester aan’. (aff link)

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.