Recensie: Dubbel geluk – Karin Rozenhart 

Ik had simpel gezegd even zin in iets makkelijks. Zo’n boek waar je wel naar uitkijkt, maar waar je niet heel veel bij hoeft na te denken en waar je doorheen zou vliegen. Dubbel geluk van Karin Rozenhart kwam precies op het juiste moment. Want dat lekkere tussendoortje had ik met dit boek gevonden. En in deze recensie vertel ik je waarom!

dubbel geluk karin rozenhart

Ik zat was net begonnen aan het laatste deel van de Moordgids serie (vertel ik je later meer over als ik dit deel uit heb) maar ik merkte dat ik hier iets te enthousiast aan was begonnen. Ik had er niet zo veel concentratie meer voor en was even toe aan een ‘break’ rondom deze boeken. Dus besloot ik random tussendoor ‘Dubbel geluk’ van Karin Rozenhart erbij te pakken. En eerlijk… Dat was een heeeeel goed idee!

Waar Dubbel geluk van Karin Rozenhart over gaat 

Het leven lijkt Daisy Zomer toe te lachen, maar een serie onverwachte gebeurtenissen zet haar wereld op z’n kop. Als Daisy na de dood van haar vader ontdekt dat ze een halfbroer heeft, spoort ze hem op en reist ze af naar Marebeek om hem te ontmoeten. Ze boekt een kamer in hotel De Zilveren Vos, een voormalig landhuis, dat gerund wordt door de charmante Raaf. De familie van haar halfbroer Lucas voelt voor Daisy als een warm bad. Als Raaf haar vraagt te helpen bij de opening van zijn café, neemt ze dat aanbod dan ook met beide handen aan. Zo kan ze langer blijven en haar broer beter leren kennen. Of blijft ze ook voor de knappe Raaf? Raaf is zijn geloof in de liefde verloren, maar de aantrekkingskracht tussen hem en Daisy kan hij niet ontkennen. Of hij haar ook genoeg kan vertrouwen om zijn geheimen met haar te delen, dat weet hij nog niet zo zeker. Langzamerhand groeien Daisy en Raaf steeds dichter naar elkaar toe. Durven ze weer te geloven in de liefde?”

Wat ik van Dubbel geluk van Karin Rozenhart vond 

Zoals ik in de inleiding al een beetje liet doorschemeren heeft dit verhaal mij positief verrast. Want door het aantal bladzijden (148) had ik er niet hele hoge verwachtingen over. Want dan kun je toch niet zo heel diep ingaan op een verhaal? Of hoe kun je de personages dan echt een persoon laten zijn naast dat je binnen dat aantal pagina’s ook nog een verhaal wilt vertellen? 

Nou, dat heb ik geweten. Want wat een fijne personages. En wat een fijn verhaal! Wat heeft Karin van Daisy een mooi personage gemaakt en wat heeft ze de bijdrage van Raaf en Lucas mooi neergezet. En dan dat in combinatie met een rustige omgeving wat zich bevindt in een klein dorp… Ik heb echt genoten van het verhaal. Genoten van het vinden van elkaar, de weg die Daisy aflegt maar ook de manier waarop Raaf en Daisy met elkaar in contact komen en hoe dit zich uit. Maar ook het stukje van het vinden van je familie. Het klinkt allemaal een beetje te mooi voor zo weinig pagina’s, maar Karin heeft dit echt heel mooi weten neer te zetten. 

Dat maakt ook zeker dat ik uitkijk naar de verdergaande delen. Kortom; kom maar door met het volgende deel! 

Klik hier om Dubbel geluk als Ebook aan te schaffen.

Heb jij Dubbel geluk al gelezen?

Ik kreeg dit Ebook opgestuurd. Ik maak gebruik van affiliate linkjes.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.