Recensie: Wat we achterlaten – Rebecca Yarros

Omygod. She did it again. WAT EEN VERHAAL. Ik moest er echt even van bijkomen voor ik deze recensie kan schrijven om te bedenken wat ik er nu echt van vind. Want jeetje… Dit verhaal; letterlijk alle kanten op. Ik vertel je er graag meer over. 

wat we achterlaten rebecca yarros

Hij stond al een tijdje op mijn virtuele plank. Zowel op mijn luisterboeken plank via Storytel als op mijn ereader. En hoewel ik tijdens mijn vakantie op Kreta er al in/aan begonnen was had ik hem dus nog niet uit. Maar nu dus wel. Want én ik wilde weten hoe dit bizarre verhaal af zou lopen én mijn storytel abonnement liep eerdaags af. Hoogste tijd om even in de sneltrein te stappen en iedere vrije minuten verder te luisteren.   

Waar Wat we achterlaten van Rebecca Yarros over gaat

Georgia, de hoofdpersoon in ‘Wat we achterlaten’ van Rebecca Yarros, moet helemaal opnieuw beginnen na haar scheiding: ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond.”

Wat ik van Wat we achterlaten van Rebecca Yarros vond

Zó sterk. Zo bizar. Zo adembenemend goed. Ik heb er oprecht geen woorden voor. Dit verhaal… Dit zi zó bizar sterk in elkaar. Het zijn eigenlijk twee losse verhalen die met elkaar verbonden zijn. 

In eerste instantie leer je Georgia kennen die na een relatiebreuk en het verlies van haar oma haar onvoltooide roman dat haar oma schreef juist probeert te eindigen. Alleen dan zonder haar oma maar een schrijver die het voor haar, aan de hand van wat er al is geschreven, moet zien te eindigen maar met Noah. En dat brengt je terug in de tijd bij het verhaal van Scarlett Stanton. 

En echt. Dit heden met het verleden, door middel van verschillende perspectieven waarin dit verhaal wordt verteld door middel van brieven… Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er helemaal in zat en ik compleet door omvergeblazen ben. En dat maakt dat Rebecca het gewoon weer doet. 

Dus echt… Als je fan bent van diepgaande hartverscheurende verhalen (like Colleen Hoover) en bijv de Laatste Brief, dan kan ik je ‘Wat we achterlaten’ zeker aanraden voor je next read!

Schaf hier ‘Wat we achterlaten’ aan. 

P.s Ik gebruik in dit artikel een affiliate linkje.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.