Recensie: Moordgids voor lieve meisjes serie – Holly Jackson

‘Jaaaaa’, of nou ja eigenlijk meer ‘neeeeeee’…. It’s done! Ik heb de Moordgids trilogie van Holly Jackson uit. En ik twijfelde even over waar ik mee zou beginnen; een recensie of podcast aflevering over deze boeken, maar het is deze blogpost geworden. So let’s go! Een driedubbel recensie over de Moordgids trilogie van Holly Jackson!

Oke, laten we eerst even voorop stellen; ik snap nog steeds niet waarom het eerst deel ‘Moord Gids voor lieve meisjes’ zo lang in mijn kast heeft kunnen liggen. Want toen ik die eenmaal uit had heb ik vrij snel deel 2; ‘Lief meisje, kwaad bloed’ en daarna deel 3; ‘Zo lief als de dood’ aangeschaft. En ook door die twee vloog ik heen. Want echt jongens; wat een heerlijke ‘ver van mijn bed’ serie was dit! Ik zal hieronder even een korte samenvatting per deel plaatsen en vervolgens mijn mening over de gehele serie met je delen.

gaat de Moordgids voor lieve meisjes serie van Holly Jackson over?

1. Moordgids voor lieve meisjes

“Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholieren Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?”

moordgids voor lieve meisjes holly jackson

Schaf hier deel 1 aan.  

2. Lief meisje, kwaad bloed

“Iemand wordt vermist. Niemand praat erover. Maar dit keer luistert IEDEREEN mee… Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Haar true crime-podcast over de moordzaak die ze een jaar geleden oploste ging dan wel viral, toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen. Die belofte moet ze breken wanneer een kennis vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doet niets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, komt Pip in actie. Tijdens haar zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar dorp… En dit keer luistert iedereen mee via haar podcast. Zal ze Jamie vinden voor het te laat is?”

moordgids voor lieve meisjes holly jackson

Schaf hier deel 2 aan.

3. Zo lief als de dood

“Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is…”

moordgids voor lieve meisjes holly jackson

Schaf hier deel 3 aan.

Wat ik van deze moord trilogie vond 

Dat ik er helemaal door in beslag ben genomen dat is denk ik geen nieuw nieuws als je mijn inleiding en stories op Insta hebt gevolgd. Want echt… Deze boeken hielden me bezig en hadden mij helemaal in hun greep. Ik moet je wel bekennen… Ik heb het eerste deel voor de tweede keer moeten starten tot ik een klik voelde met Pippa. Maar toen dat eenmaal gebeurd was… HEERLIJK. 

Je wordt in de wereld van Pippa gezogen die in het eerste deel haar profielwerkstuk over een eerdere verdwijning gaat maken. Waar dit heel onschuldig klinkt, groei je langzaam met Pippa mee in een wereld vol vraagstukken, mensen die elkaar de hand boven het hoofd houden en onbewust ook wat dit met haar doet. In het tweede deel gaat Pippa op zoek naar iemand die dichterbij haar staat en die vermist wordt. Je leert Pippa op een andere manier kennen als in deel 1 en dit gaat verder in deel 3. In deel drie werd ik voornamelijk getrokken en geraakt door de manier waarop je met Pippa meekijkt. Hoe je met haar hoofd meedraait en wat dit met haar doet, bizar hoe goed en sterk dit in elkaar zit. 

Ja, echt petje af voor deze trilogie. Petje af voor Holly Jackson die dit allemaal zo goed en passend in elkaar heeft weten te zetten en mij van het begin tot het einde in haar greep heeft gehouden. 

‘En Fleur, wat is je favoriete deel?’… Ja, heel eerlijk; ik denk dan toch de eerste. Dit omdat ik toen echt er he-le-maal in zat en je dan nog ‘kennis’ maakt met Pippa. Maar aan de andere kant… In het laatste deel komt er ook een stukje mental health bij kijken wat het wat meer diepgang en echtheid meegeeft. Dat vond ik ook wel heel mooi om te lezen. Dus in dat geval vond ik het tweede deel het ‘minst’ van de drie, maar raad ik je wel aan om die ook echt te lezen. Gewoon om het in zijn geheel te beleven!

Heb jij een van deze boeken of de gehele trilogie al gelezen?

P.s De podcast over deze serie komt binnenkort ook online, so stay tuned! Klik hier om naar de podcast te gaan. 

Ik maak in deze blog gebruik van affiliate linkjes.

1 Comment

  1. Saar 16/10/2022 at 15:32

    Ja, ik ben ook fan! Ben nu bezig in deel 2.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.