Recensie: Achter hoge bergen – Emma Anna

WAT. EEN. EMOTIES. En dat in één verhaal. Echt bizar. Ik las Achter hoge bergen uit van Emma Anna en vertel je daar graag meer over in mijn recensie!

achter hoge bergen emma anna

Soms, soms kom je van die boeken tegen waar je even helemaal in opgaat. Nu moet ik zeggen dat ik vaak mijn boeken daar wel op uitkies. Althans, dan hoop ik dan voor ik begin. En dit is ook zo’n boek. Al wist ik al een beetje van te voren, aangezien dit niet mijn eerste Emma Anna is (ik las eerder Ooit in September, Gewoon zoals we zijn en Hartendief. Daardoor wist ik dat het qua verhaal en wat ik leuk vind het wel goed zou zitten. En dat was ook echt zo. 

Waar ‘Achter hoge bergen’ van Emma Anna over gaat

“Beth is radeloos wanneer haar vriend Joseph overlijdt en ze daardoor in haar eentje zorg moet dragen voor hun zoontje Cody van vijf. Met een baan die niet genoeg oplevert om hen te onderhouden, conservatieve schoonouders die op Cody azen en een hoge huurschuld vraagt ze wanhopig Jeremy, de oudere broer van Joseph, om hulp.

Jeremy is de monsters uit zijn jeugd ontvlucht en woont nu in Mist Lake, Montana. Hij is tevreden met zijn leven; hij heeft voldoende te eten, een dak boven zijn hoofd en mag elke dag genieten van de prachtige omgeving waarin zijn cabin staat. Wanneer Beth hem vraagt om geld dat hij niet heeft, voelt hij zich gedwongen haar en Cody mee te nemen naar Montana. Maar lukt het hem dan nog wel zijn aandoening en andere demonen voor haar verborgen te houden?”

Wat ik van Achter hoge bergen van Emma Anna vond

She did it again. Ik heb weer keihard genoten van dit boek. En stiekem ben ik er ook wel weer als een trein (voor mijn snelheid dan) doorheen gegaan. En ik denk dat die twee dingen wel al genoeg zeggen. Want ja hallelujaa.. Wat een heerlijk boek is ook dit weer!

Beth is een personage waar ik vanaf het begin al een klik mee voelde. Een lief, zacht, onwetend maar juist ook weer heel slim en beresterk personage. Dit is zo’n vrouw die je alles vanaf het begin al gunt. En ook haar zoontje. Vervolgens komen ze bij Jeremy terecht en leer je hun verleden ook beide beter kennen. En dan groeit er wat. Zowel tussen hen als tussen de lezer (ik in dit geval) en de personages. Ik vond dit, het ontstaan van die band, in combinatie met alle struggles zo ontzettend goed en mooi beschreven. Het was echt zo’n verhaal waar je helemaal in zit. En dat ook omdat het in de jaren 90 zich afspeelt en de omgeving ook heel mooi wordt meegenomen en vertaald. Dat geeft het ook net even een extraatje. Zo tof! 

Toen ik halverwege het boek erachter kwam dat hij ook op Storytel staat werd ik er nog meer ingetrokken. Want dan krijgen de personages ook een stem. Een mannen en vrouwenstem. Ja, ik kan niet anders zeggen dan dat ik echt genoten heb. En ik kan je Achter hoge bergen sowieso al aanraden om het verhaal, maar ook omdat dit echt zo’n boek is dat je wilt lezen tijdens de wintermaanden. Dus als je het nog niet gedaan hebt; ga hem lezen, het is het waard!

Schaf hier Achter hoge bergen aan. 

Ik maak gebruik van affiliate linkjes.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.