Recensie: Annemijn – Emma Anna

Ik las begin deze week of begin dit nieuwe jaar het nieuwste boek van Emma Anna uit. Het boek Annemijn waar ik heel nieuwsgierig naar was. Een boek dat diepe indruk heeft gemaakt en waar ik je graag meer over vertel!

annemijn emma anna

Toen Emma Anna vroeg of ik mee wilde doen aan de blogtour hoefde ik er niet lang over na denken. Want… De voorgaande boeken vielen goed in de smaak dus waarom dan deze overslaan. Zodoende kreeg ik dit boek met Achter Hoge Bergen (die ik zelf kocht omdat ik die graag in de kast wilde hebben staan) opgestuurd. En ondanks dat het allemaal een beetje later was dan gepland (iets met kerst verzendingen, postnl die er een zooitje van maakt ect) heb ik hem wel op tijd uit. Want vandaag is het mijn dag om de blogtour van Annemijn af te sluiten!

Waar Annemijn van Emma Anna over gaat

“We zijn binnen een jaar getrouwd, omdat we gewoon niet zonder elkaar konden. Hij heeft een tracker op mijn telefoon gezet, zodat hij altijd weet of ik veilig ben. Hij schuift de sneeuw voor de voeten van mij en onze dochters weg, zodat we een zorgeloos leven kunnen leiden. Levi voert het hoogste woord, omdat ik nooit weet hoe. En soms weet ik niet of ik gek ben, of dat hij me tot op het bot manipuleert.”

Wat ik van Annemijn van Emma Anna vond

Wetende dat er toch wel een klein beetje een tijdsdruk op zat omdat het boek later dan gepland binnen was en ik niet de snelste ben begon ik aan dit boek. En eigenlijk vanaf het begin zat ik er wel wal in. Je leert Annemijn en Levi kennen en hebt eigenlijk al vrij snel door dat hier wat speelt. Zowel aan de reacties van Annemijn maar later ook aan de manier waarop Levi leeft.

Ik vond het een mooi en bijzondere wending hoe hier het Autisme van Annemijn een rol in speelt. Daardoor ga je op een andere manier naar het verhaal kijken en kom je er inderdaad achter dat het niet altijd is als wat het in eerste instantie lijkt. Dat in combinatie met de rol van de kinderen en de beide verlichtte kanten van een relatie die er anders uit ziet als je denkt dat ie is… Ja, ik vond het een fijn en bijzonder verhaal!

En daarnaast vond ik het ook tof omdat het niet een ‘standaard’ relatie-gaat niet lekker-hup uit elkaar verhaal is. Want waar relaties vaker als rozengeur en maneschijn worden beschreven heeft Emma Anna dat in dit dan ook even precies anders gedaan. En dat vind ik oprecht een heel mooi en realistisch aspect aan dit verhaal.

Kortom; ik ben oprecht enthousiast over dit verhaal. Want dit laat toch wel de diepere laag van een relatie zijn. Heel mooi!

Dank Juliette voor je vertrouwen en je mooie nieuwe verhaal!

Schaf hier Annemijn aan.

Lees hier mijn recensie van de andere boeken van Emma Anna die ik las: Achter Hoge Bergen, Gewoon zoals we zijn, Ooit in September en Hartendief.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.