Recensie: Belofte maakt schuld – Gillian King

In de afgelopen twee weken las ik het nieuwste boek ‘Belofte maakt schuld’ van Gillian King. Een boek waar ik nieuwsgierig naar was omdat, alles wat ik van Gillian gelezen heb, eigenlijk altijd een feestje van een goed verhaal is én omdat ik via de World of Romance Boekenlounge de kans kreeg dit nieuwe boek te recenseren. Ik vertel je in deze recensie hoe ik het heb beleefd.

belofte maakt schuld gillian king

Waar gaat ‘Belofte maakt schuld’ van Gillian King over?

“Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.

Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…”

Wat ik van ‘Belofte maakt schuld’ vond

Ik kwam net uit het eerste deel van ‘De Erfenis’ van Jennifer Lyn Barnes toen ik aan dit boek begon. Alsof je niet twee grotere werelden uit elkaar kon halen. Maar dat maakte ook wel weer dat ik zin had in een boek met iets meer diepgang. Dus ‘Belofte maakt schuld’ kwam precies op het juiste moment!

Dit is zo’n boek dat als je er eenmaal in begint… Je er niet meer mee kunt stoppen. Ik voelde gelijk al een klik met het het hoofdpersonage Hannah en door de niet standaard achtergrond ook naar wie Jaimy was. En uiteraard wat zich in het verleden heeft afgespeeld, want dat zat heel mooi verweven in dit verhaal. Toen ik er eenmaal inzat kon ik ook niet meer stoppen.

En liet het nu ook gelijk twee hele drukke weken zijn waardoor ik (helaas) niet alle tijd had om hem lekker door te pakken. Gelukkig kwam hij halverwege beschikbaar via Storytel dus kon ik hem combineren met andere dingen waardoor ik niet hoefde te stoppen.

Ik heb oprecht genoten van de verschillende personages in het verhaal. En hoe mooi dingen soms kunnen veranderen of naar elkaar toe kunnen groeien. Heb oprecht met een glimlach af en toe op de bank gezeten omdat ik sommige taferelen he-le-maal voor me zag. En dat in combinatie met de Engelse omgeving… Het had diepgang gecombineerd met luchtigheid en gewoon een hele fijne sfeer! Ja I love it!

Kortom; als je opzoek bent naar een mooi maar ook diepgaand verhaal over familie, verleden en de juiste keuzes maken dan is ‘Belofte maakt schuld’ zeker aan te raden als je next read!

Schaf ‘Belofte maakt schuld’ hier aan!

Heb jij al eens wat van Gillian King gelezen?

Ik kreeg dit boek opgestuurd ter recensie.
In deze blog maak ik gebruik van affiliate links.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.