Recensie: Heart Bones – Colleen Hoover

Toen ik een flinke tijd geleden het persbericht van Zomer en Keuning over het nieuwe boek van Colleen Hoover voorbij zag komen en de beschrijvende tekst erbij las, kon ik niet wachten tot het zo ver zou zijn. Inmiddels is hij een paar weken uit, heb ik hem gelezen en vertel ik je daarom maar al te graag hoe deze is bevallen!

Tot nu toe heb ik alle vertaalde boeken van Colleen Hoover gelezen. De een beviel iets beter en de ander verbrak juist meer de verwachtingen. Want het ene boek is het andere niet. Toch geeft Colleen Hoover er zo op haar eigen manier toch iedere keer weer haar sausje mee. Dat sausje waardoor je precies weet dat het een CH boek is. Dus toen Heart bones werd aangekondigd kon ik niet anders dan heel enthousiast en bomvol nieuwsgierigheid afwachten. Want op welke manier zou Colleen hier haar sausje overheen gooien? En zou ik net zo enthousiast zijn als over veel van haar voorgaande boeken?

Waar Heart Bones over gaat

‘Heart bones’ is een hartverscheurend verhaal van Colleen Hoover, de internationale bestsellerauteur van ‘It starts with us’ en ‘It ends with us’

Na de dood van haar moeder heeft de achttienjarige Beyah geen andere keuze dan tijdelijk bij haar vader in te trekken. De vader die ze nauwelijks kent en die op een schier

eiland voor de kust van Texas blijkt te wonen. Beyahs leven bestond uit armoede en verwaarlozing, maar nu komt ze in een wereld van de rich and famous terecht. Een wereld die zo anders is dan de hare. Maar als ze Samson ontmoet, blijkt dat geld een van de weinige dingen is die ze niet gemeen hebben. Is hun liefde meer dan een vakantieliefde?”

colleen hoover heart bones

Wat ik van Heart Bones vond

Heart Bones begint al triggerend. Je stapt het verhaal binnen op het moment dat Beyah haar moeder verliest. En dat gaat al anders dan hoe dat jou en mij zou gaan. Vervolgens besluit ze de zomer bij haar vader door te brengen die ze al een aantal jaar niet heeft gezien en die inmiddels leeft in de ‘rijke’ wereld in tegenstelling tot waar Beyah vandaan komt. En in eerste instantie heeft dit iets negatiefs. Tot ze haar nieuwe tijdelijke buurjongen Samson ontmoet en de grens tussen rijken arm eigenlijk helemaal niet zo ver uit elkaar blijken te liggen. En dan komt het Colleen Hoover sausje. 

Het sausje waarbij het verhaal een wending krijgt die je ergens een ieniemienie klein beetje aan voelt komen, maar die toch ergens ook wel weer een verrassing is. 

Misschien niet zo’n grote verrassing als die ik in It Ends With Us of De waarheid vond. Maar wel weer een typische Colleen Hoover. Voor mij niet een nummer één van haar boeken maar wel een verhaal dat ik in mijn hart sluit en jou met alle liefde aanraad om te lezen. 

Schaf hier het nieuwste boek Heart Bones van Colleen Hoover aan (dit is een affiliate linkje).

Dit boek kreeg ik ter recensie opgestuurd door Zomer en Keuning.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.