Recensie | Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel – Francine Oomen

Jaaaa, eindelijk was het zo ver! Ik kon beginnen aan Francine Oomen haar nieuwste boek ‘Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel’. Een boek waar ik al sinds ik weet dat het er zou komen heeeel hard naar uitkeek. Ik was heel nieuwsigerig en vragen zoals ‘Hoe zou Francine Rosa nu neerzetten?’, ‘Zou ik mezelf nog kunnen identificeren met haar?’ en ‘Wat zou ze allemaal hebben meegemaakt in de afgelopen jaren?’ spookte door mijn hoofd. Inmiddels heb ik dit boek gelezen en vertel ik je in deze recensie graag wat ik er van vond!

Als je hoort dat je favoriete schrijfster van vroeger weer een nieuw boek gaat schrijven vanuit die serie, maar dan in de volwassene versie, dan wil je die toch lezen?! Aaah, ik kan er niet over uit hoe hard ik hier naar uitkeek!

Waar ‘Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel’ over gaat

Wat gebeurt er met je als er een heleboel is wat je aan niemand durft te vertellen? Wat doe je als je je vrienden heel erg nodig hebt, maar ze vier jaar lang niet gezien hebt? Wat doe je als je akelige stemmen in je hoofd hebt? Wat doe je als je je een complete puinhoop voelt, terwijl je zelf psycholoog bent? Wat doe je als je je anders voelt dan anderen? En anders bent?

Als je toekomstdromen als zeepbellen uit elkaar gespat zijn? Of als je ontdekt dat je zwanger bent (per ongeluk en voor de tweede keer)? Als je een huizenhoge studieschuld, maar geen diploma hebt, als je het niet meer ziet zitten, omdat de wereld naar de *** gaat, als je verdwaald bent en je innerlijk kompas zoek is, als je je vergelijkt met anderen en je je nooit goed genoeg voelt…

Kortom: volwassen zijn in deze tijd, HOE doe je dat? Vooral niet laten merken dat je net doet alsof? Fake it until you make it? Doe je het alleen, of durf je het samen? Dit boek is het eerste deel van de nieuwe Hoe overleef ik-serie. Een onmisbaar boek voor ex-pubers, voor Generatie Hoi. Met veel survivaltips en voiceberichten!”

hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel

Wat ik van ‘Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel’ vond 

Oooooh mijn verwachtingen waren hoog… Ik had zin om weer even terug in de tijd te gaan en was heel benieuwd hoe Francine Oomen dit zou hebben verwerkt. Gelukkig heeft Francine de verwachtingen zeker waar gemaakt. 

Want ik ging aan de ene kant terug in de tijd tijdens het lezen, maar aan de andere kant; Rosa en de rest zijn ook volwassen geworden dus helemaal terug gingen we niet. Eerder terug met een beetje ‘door’. En dat was heeeeerlijk! Ondanks dat ik in eerste instantie weer even goed moest graven hoe dingen ook alweer zo ongeveer zaten, was ook dat gecoverd omdat de personages ook verder zijn gegaan. 

Ik vind het mooi hoe Francine het heden met het verleden heeft weten te verweven. Hoe ze de herkenbaarheid met sommige ‘ver van je bed shows’ heeft gecombineerd en het toch passend heeft weten te maken en dat het daarnaast ook nog realistisch heeft laten zijn. 

Kortom ik heb genoten van dit heerlijke boek. Vind het fijn nu te weten hoe het af is gelopen met Rosa, Esther, Joya en Jonas! Als je vroeger de ‘Hoe overleef ik’ serie hebt gelezen is dit zeker een waardig boek om deze mooie tijd mee af te sluiten! 

Schaf hier ‘Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel aan’.

Dit is een affiliate link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.