Recensie | Slammed serie – Colleen Hoover

Toen ik vorig jaar deze serie ontving was ik hooked. Want hoe cool zijn deze covers? Naast dat, was ik ook heel benieuwd wat ik van deze trilogie zou vinden en of ik net zo hooked zou zijn over de binnenkant als dat ik over de buitenkant was. Inmiddels heb ik ze alle drie gelezen en vertel ik je er graag meer over!

slammed serie colleen hoover

Als groot Colleen Hoover fan sprong ik een gigantisch gat in de lucht toen ik vorig jaar niet één nieuw boek van haar ontving maar 3 en wel de Slammed serie! Laaiend enthousiast maakte ik deze video over alleen al de buitenkant (want WOW, this is amazing, right?) en begon ik al vrij snel nadat ik mijn huidige boek had uitgelezen aan het eerste deel van deze trilogie. Het is dat ik nog meer boeken had liggen die ik graag wilde lezen, maar anders had ik ze binnen éen vakantie allemaal uit gehad (Lees; dat is snel voor mijn doen). Want enthousiast dat ben ik zeker! Ik ga je nu dan ook per deel vertellen wat ik er van vond om het wel nog zo overzichtelijk mogelijk te houden.

#1 Slammed – Colleen Hoover

Slammed Colleen hoover

Dit is het eerste deel van deze trilogie van Colleen Hoover en dus ook, voor mij althans, het beslissende deel of ik de andere twee delen ook wilde gaan lezen. Maar als CH fan was ik hoopvol. Gelukkig werd ik ook niet teleurgesteld. Want in het eerste deel leer je Layken kennen die na het verlies van haar vader met haar moeder en broertje naar Michigan verhuist en tegenover Will gaat wonen. En vanaf het eerst ogenblik dat zij elkaar in het vizier krijgen voel je wat. Je voelt ergens dat het Colleen Hoover sausje al geprept worden. Want dit is geen gewone ontmoeting. En dit gaat ook geen gewone ‘nieuwe buren’ band zijn.

Dit eerste deel is zoveel meer dan ‘nieuwe buren’, elkaar leuk vinden en een high school. Slammed is een verhaal over verlies, iemand ondanks een onmogelijke situatie in je hart sluiten, familie en dat in combinatie met levende en rakende poëzie. En dat was het teken dat mij nieuwsgierig maakte naar de rest en waarvan ik blij was dat het na dit deel niet zou stoppen.

Schaf hier het eerste deel van de Slammed serie aan.

#2 Point of Retreat – Colleen Hoover

point of retreat colleen hoover

En dan kun je eindelijk door aan waar je in Slammed gebleven was met Point of Retreat. In dit tweede deel van de trilogie wordt er nog een stukje extra aan toegevoegd. In vergelijking met deel één gebeurde er hier heel veel. Veel met Layken en Will, die beide strugglen op hun eigen manier met het nieuwe leven én het verlies, maar ook veel waardoor je gaat twijfelen aan de relatie en of dat wel goed is. Ik heb dit deel dan ook weer met brokken in mijn keel gelezen. Ik was boos als ze links inplaats van rechts gingen, ik was verdrietig om hun verdriet geweest maar ook blij om hun blijdschap. Kortom; dit deel raakte mij opnieuw weer. Opnieuw door het Colleen Hoover sausje die hier weer zo steengoed in verwerkt was.

Schaf hier Point of Retreat aan.

#3 This Girl – Colleen Hoover

this girl Colleen hoover

En dan het laatste deel van deze trilogie van Colleen Hoover; This Girl.

Inmiddels kennen we Wil en Layken, hebben ze het nodige mee gemaakt en zijn ze een leuk stel samen. Wat zou dit derde en laatste deel nog kunnen brengen? In dit deel zijn Will en Layken net getrouwd en lijkt alles perfect… Maar hoe goed kennen ze elkaar nu écht? Daar besteed Colleen Hoover in dit deel heel veel tijd aan. Dit doormiddel stukjes tijdens de huwelijksreis en stukjes uit het verleden. En dat maakte dit laatste deel voor mij best dubbel. Want aan de ene kant vond ik de huwelijksreis stukjes vernieuwend, maar dat verweven met stukjes uit het verleden, al dan niet vanuit Will zijn perspectief (die je voornamelijk in Layken haar perspectief in de voorgaande delen leest), voelde het ook weer heel ‘makkelijk’ of zo. Want veel stukken kennen we al vanuit de voorgaande delen. Ondanks dat het nu vanuit Wil is beschreven en het daardoor toch van een andere kant verlicht werd vond ik het toch wel een beetje jammer.

Desalniettemin weet ik nu écht alles van en over Will en Layken en is het nu wel klaar.

Schaf hier This Girl aan.

Ik heb deze personages en alle andere heel hard in mijn hart gesloten. Heel hard mee genoten en gerouwd met alle ups and downs en vind het een mooi en waardevol einde.

Kortom; ben je opzoek naar een verhaal dat niet stopt na één boek, waar je alle emoties in kan aantikken op je bingo kaart en een waar je even helemaal mee kan verdwijnen? Dan is deze trilogie zeker een aanrader! Ik heb Ge-no-ten!

Deze blog bevat affiliate linkjes.

Dank Zomer en Keuning voor het mogelijk maken van deze recensie.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.