De Hawthorne mysterie serie – Jennifer Lynn Barnes

In het afgelopen jaar las ik meerdere boeken van dezelfde schrijfsters. Waarvan de Hawthorne mysterie serie. De broer over Avery die een gigantische erfenis erft van iemand die ze niet denkt te kennen én daarvoor wel het een en het ander moet doen, waaronder samen met de Hawthorne brothers verschillende puzzels en raadsels oplossen. En dat klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk blijkt te zijn. Ik ga je meer over deze (naar mijn mening) geweldige serie vertellen!

Laat ik even beginnen met zeggen dat als je opzoek bent naar een boek (in dit geval misschien meer boeken) met zowel een fantasie als realistisch randje dat lijkt iets weg te hebben van een levende escape room waar je iedere keer weer opnieuw verrast wordt, dan zijn deze boeken echt wat voor jou. 

#1: De Erfenis 

In het eerste deel ‘De Erfenis’ maken we kennis met Avery. Die van de een op andere dag van het bijna aan de grond zitten en elk dubbeltje moeten omdraaien, een gigantische erfenis erft mét een gigantisch huis en alles wat naast nog meer huizen erbij zou komen kijken. Maar ze krijgt het niet zo maar in haar bezit; ze moet een jaar, tot haar 18de, in het Hawthorne huis blijven wonen met de kleinzonen van de tot op dat moment nog erfenishouder Tobias Hawthorne en de andere onterfde familie. En dat klinkt op zich makkelijk, helemaal met wat er op het spel staat en waar Avery vandaan komt, maar of dat ook zo makkelijk is…. Ik denk dat het feit dat er meerdere delen zijn van deze serie wel al een klein tikje van de sluier geeft?

Schaf hier De erfenis van Jennifer Lynn Barnes aan!

#2: De Verloren Erfgenaam 

Gelukkig, als je dan even helemaal in de wereld van de Hawthor

nes bent gezogen kun je je hart ophalen met deel twee. In dit deel van het ene spel worden ze in het volgende raadsel getrokken. Met als aller grootste raadsel; Waarom is het fortuin aan haar overgelaten? Ze kende de hele Tobias Hawthorne niet eens… Toch? Met andere woorden; ook dit deel ontgaan de nodige raadsel en puzzels niet en laat je hersens overuren draaien. 

Schaf hier het tweede deel van de Hawthorne serie van  Jennifer Lynn Barnes aan!

hawthorne mysterie

#3: De Laatste zet 

Aan al het moois komt helaas, hoe hard je het soms ook niet wilt, vaak toch echt een eind. Zo ook aan deze heerlijke serie. Want in dit laatste deel wordt Avery daadwerkelijk 18. En daardoor staat alles op scherp; want gaat Avery de raadsels ontraadselen, welke geheimen komen er nog aan het licht? En erft ze uiteindelijk nu wel het fortuin of zit er toch weer ergens een addertje onder het glas? En wat doet het met de broers? En alle andere die ze inmiddels om haar heen heeft verzameld? Oh en als je dan toch nog niet genoeg had; er komt ook nog een onverwachte gast om de hoek kijken om het nog net even een extra zetje te geven. Kortom; naar mijn idee een waardige afsluiter met genoeg vragen die nog onbeantwoord zijn. 

Schaf hier het afsluitende deel De Laatste Zet van Jennifer Lynn Barnes aan!

Oh heeeerlijk! Ik heb zó genoten van deze drie boeken. Ik heb genoten van de band tussen Avery en de Hawthorne brothers en ben ze daadwerkelijk leuk gaan vinden. Ik heb me bij ieder deel weer verbaasd dat er toch weer iets bij kwam, ontdekt kon worden of het verhaal weer een heel andere wending nam. Bizar hoe goed Jennifer dit in elkaar heeft gezet. Het klopte als één geheel! Ik ben oprecht enthousiast en kan je deze boeken zeker aanraden! 

Deze recensie bevat Affiliate linkjes.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.